Букова тріска – це класика для м'яса та ковбас. Це чудове рішення для домашнього використання. Так само дана стружка разом із фруктовою користується популярністю у більшості м'ясокомбінатів.
Букова тирса є одним з найкращих серед усіх різновидів деревини для копчення. Саме в тирсі бука найменший вміст смол. Вони дають копченостям приємний червоно-коричневий колір. Найбільше ця тріска підходить для копчення м'яса та ковбас.
Букова тирса має ряд особливостей:
Відмінне димоутворення;
Дим не містить смол;
Колір виходить дуже красивий і рівномірний;
Золотистий відтінок залишається після остигання;
Дозволяє збільшити термін зберігання копченостей;
Один із головних параметрів тріски, який визначає її якість, є вологість.
Наша деревина має вологість 8-12% - це дозволить збільшити її збереження, а дим вийде густіший і рівномірно розподілятиметься за продуктом.
Розмочіть тріску у воді, покладіть її на вугілля або в спеціальний контейнер для копчення. Для отримання хорошого стійкого деревного аромату необхідно замочити тріску протягом півгодини, потім віджати руками для видалення надлишків вологи та рівномірно висипати на вугіллі.
Можна замочити тріску у простому піддоні з фольги, заливши її холодною водою. Деякі гурмани для того, щоб досягти своєрідного запаху, замочують тріску у вині, пиві або яблучному сидрі. Перед тим, як почати готування, киньте по одній жмені вимоченої тріски на вугіллі з кожного боку, при цьому дим повинен піти практично відразу.
Після закрийте крильцем гриль та відрегулюйте вентиляційні отвори. Диму від однієї жмені тріски вистачає приблизно на годину, тому при готуванні великих шматків Вам потрібно буде додавати нову жменю підсушеної тріски з кожної сторони щогодини разом із новою порцією вугілля.
Якщо Ви бажаєте отримати яскравий та насичений копчений смак при використанні прямого методу приготування, слід додати мокрі тріски за 5-10 хвилин до закінчення приготування страви.
Характеристики:
Фракція: 6-12 мм.
Вологість: 8-12%.
Об'єм: 5 літрів.
Вага: від 1.5 - 2 кг.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Тип деревини | Бук, Вільха |
Застосування тріски | Для м'яса, Для риби, Для птиці, Для сиру |
Мінімальна фракція тріски | 6 мм |
Максимальна фракція тріски | 12 мм |
Вологість | 12 % |
Вага | 2 кг |
Інформація для замовлення
- Ціна: 196 ₴