Стружка вільхи - чудовий варіант для копчення риби, курки, сиру. Вона надасть продукту золотаво-жовтогарячий колір, пряний аромат і трохи терпкості. Прекрасно поєднується із фруктовими породами.
Розмір трісок 6-12 мм. Вологість 8-12%.
Купити вільхову стружку для копчення можна оптом у мішках або в роздріб.
Цікаві відомості про вільхову тирсу
Вільха – поширене в поясах з помірним кліматом дерево, росте у лісах та на болотах. Широко використовується у будівництві, меблевій промисловості та медицині. Як тріска чи стружка для копчення, вільха використовується дуже давно, так би мовити, перевірена деревина. Коптять на ній практично все.
Щіпа з вільхи дуже легка і м'яка, гарного оранжевого кольору. Структура дерева рівномірна, що дозволяє їй при тлінні виробляти рівномірний густий дим. А це дуже важлива умова для якісного та смачного результату. Саме хороший дим і відсутність у тріску будь-яких домішок та кори дає Вам можливість ідеально закоптити продукт.
Щіпкою вільхової коптять на виробничих підприємствах у величезних професійних коптильнях та вдома – у найпримітивніших саморобних коптильнях. Також підходить для копчення в димогенераторах.
Запевняємо Вас, що працювати з вільховою стружкою дуже легко та приємно, а приготовані на ній продукти виходять неймовірно смачними, ароматними та з найкрасивішим золотим відтінком осені.
Розмочіть тріску у воді, покладіть її на вугілля або в спеціальний контейнер для копчення. Для отримання хорошого стійкого деревного аромату необхідно замочити тріску протягом півгодини, потім віджати руками для видалення надлишків вологи та рівномірно висипати на вугіллі.
Можна замочити тріску у простому піддоні з фольги, заливши її холодною водою. Деякі гурмани для того, щоб досягти своєрідного запаху, замочують тріску у вині, пиві або яблучному сидрі. Перед тим, як почати готування, киньте по одній жмені вимоченої тріски на вугіллі з кожного боку, при цьому дим повинен піти практично відразу.
Після закрийте кришкою гриль та відрегулюйте вентиляційні отвори. Диму від однієї жмені тріски вистачає приблизно на годину, тому при готуванні великих шматків Вам потрібно буде додавати нову жменю підсушеної тріски з кожної сторони щогодини разом із новою порцією вугілля.
Якщо Ви бажаєте отримати яскравий та насичений копчений смак при використанні прямого методу приготування, слід додати мокрі тріски за 5-10 хвилин до закінчення приготування страви.
Характеристики:
- Фракція: 6-12 мм.
- Вологість: 8-12%.
- Об'єм: 5 літрів.
- Вага: від 1.5 - 2 кг.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип деревини | Бук, Вільха |
Застосування тріски | Для м'яса, Для риби, Для птиці, Для сиру |
Мінімальна фракція тріски | 6 мм |
Максимальна фракція тріски | 12 мм |
Вологість | 12 % |
Вага | 2 кг |
- Ціна: 196 ₴