Яблунева тріска чудово підійде для копчення м'яса та ковбас. Вона надасть страві приємного димного аромату з фруктовими нотками.
Розмочіть тріску у воді, покладіть її на вугілля або в спеціальний контейнер для копчення. Для отримання хорошого стійкого деревного аромату необхідно замочити тріску протягом півгодини, потім віджати руками для видалення надлишків вологи та рівномірно висипати на вугіллі.
Можна замочити тріску у простому піддоні з фольги, заливши її холодною водою. Деякі гурмани для того, щоб досягти своєрідного запаху, замочують тріску у вині, пиві або яблучному сидрі. Перед тим, як почати готування, киньте по одній жмені вимоченої тріски на вугіллі з кожного боку, при цьому дим повинен піти практично відразу.
Після закрийте кришкою гриль та відрегулюйте вентиляційні отвори. Диму від однієї жмені тріски вистачає приблизно на годину, тому при готуванні великих шматків Вам потрібно буде додавати нову жменю підсушеної тріски з кожної сторони щогодини разом із новою порцією вугілля.
Якщо Ви бажаєте отримати яскравий та насичений копчений смак при використанні прямого методу приготування, слід додати мокрі тріски за 5-10 хвилин до закінчення приготування страви.
Характеристики:
- Фракція: 6-12 мм.
- Вологість: 8-12%.
- Об'єм: 5 літрів.
- Вага: від 1.5 - 2 кг.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип деревини | Яблуня |
Застосування тріски | Для м'яса, Для риби, Для птиці, Для сиру |
Мінімальна фракція тріски | 6 мм |
Максимальна фракція тріски | 12 мм |
Вологість | 12 % |
Вага | 2 кг |
- Ціна: 196 ₴