Дубова тріска (стружка) для гарячого копчення та алкогольних настоянок 6-12 мм
Дубова тріска – підходить для копчення м'яса, сала, сиру, овочів, можна використовувати для настоянки домашніх алкогольних напоїв.
Деревина дуба дуже щільна, тверда і міцна, що дозволяє виробляти густий дим при тлінні. Рівномірна фракція 6-12 мм забезпечує стабільне тління. Це дуже добре впливає на процес копчення. Продукт ідеально прокоптиться і порадує своїм смаком та ароматом. Крім того, дубова тріска надасть копченостям золотаво-коричневого відтінку.
Вологість нашої тріски ідеальна для зберігання – 8-12%. Це дозволить зберігати Вам її у звичайному поліетиленовому пакеті довгий час.
Крім копчення, дубова тріска дуже добре підходить для виноробства, самогоноваріння. З її допомогою можна робити настоянки міцних алкогольних напоїв – коньяку, бренді, віскі. Дубова тріска прискорює процес дозрівання молодих коньячних спиртів, червоних та білих вин.
Всім відомо, що споконвіку саме в дубових бочках зберігали вино, коньяк та інший алкоголь. Так ось, дубова тріска – це чудова альтернатива дубової бочки.
Виготовлено її з екологічно чистого карпатського дуба. З її допомогою можна закоптити Ваші улюблені м'ясні делікатеси та сири, а також робити неперевершені домашні настоянки на тріску з дуба, які за смаком та якістю не поступатимуться дорогим алкогольним напоям.
Розмочіть тріску у воді, покладіть її на вугілля або в спеціальний контейнер для копчення. Для отримання хорошого стійкого деревного аромату необхідно замочити тріску протягом півгодини, потім віджати руками для видалення надлишків вологи та рівномірно висипати на вугіллі.
Можна замочити тріску у простому піддоні з фольги, заливши її холодною водою. Деякі гурмани для того, щоб досягти своєрідного запаху, замочують тріску у вині, пиві або яблучному сидрі. Перед тим, як почати готування, киньте по одній жмені вимоченої тріски на вугіллі з кожного боку, при цьому дим повинен піти практично відразу.
Після закрийте кришкою гриль та відрегулюйте вентиляційні отвори. Диму від однієї жмені тріски вистачає приблизно на годину, тому при готуванні великих шматків Вам потрібно буде додавати нову жменю підсушеної тріски з кожної сторони щогодини разом із новою порцією вугілля.
Якщо Ви бажаєте отримати яскравий та насичений копчений смак при використанні прямого методу приготування, слід додати мокрі тріски за 5-10 хвилин до закінчення приготування страви.
Характеристики:
- Фракція: 6-12 мм.
- Вологість: 8-12%.
- Об'єм: 5 літрів.
- Вага: від 1.5 - 2 кг.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип деревини | Дуб |
Застосування тріски | Для м'яса, Для риби, Для птиці, Для настоянок |
Мінімальна фракція тріски | 6 мм |
Максимальна фракція тріски | 12 мм |
Вологість | 12 % |
Вага | 2 кг |
- Ціна: 196 ₴